l

Artikler til den dedikerede klassiske bilentusiast

Blog-universet for klassiske biler, hvor du i ro og mag kan fordybe dig i spændende artikler centreret omkring den klassiske bil.
God læselyst

Vis kategorier

Sne, is og flotte biler

Hvis historisk rally nogensinde er i sæson, så er det nu. I hvert fald i bjergene, hvor du kan opleve intet mindre end tre løb de næste par uger.

Har du altid drømt om, at ræse rundt i en ægte klassiker, med is og sne sprøjtende om ørerne på dig?

Måske ikke. Men det er hvad der sker til rally-racene for klassiske biler, rundt om i Europa, i løbet af den næste måneds tid.

Vi tager dig med omkring tre af de klassiske rallyer. Så på med dynejakken og kom med til historisk rally.

Historisk rally fra computeren

Winter Marathon 2019

Historisk rally med udgangspunkt i historisk skisportssted i Italien.

24.-27. januar

Winter Marathon historisk rally, foregår omkring det italienske skisportssted Madonna di Campiglio. Siden løbets start i 1989, har utallige klassiske biler og veteranbiler været ude i sneen og skøjtet rundt på bjergvejene omkring området i Norditalien. Det er en teknisk udfordring, og stiller, naturligvis, høje krav til de deltagende biler.

De deltagende biler skal være fra før 1968, og hvis du er interesseret i, at deltage (det bliver nok først i 2020), så kan du tilmelde din bil fra 2.200 euro (ca. 16.700 kr).

Du kan følge med i Winter Marathin historisk rally på webtv, her.

The Winter Trial 2019

27. januar – 1. februarThe Winter Trial - Historisk Rally i Tyskland, Østrig og Slovenien

Dette 6-dages rally, foregår i Tyskland, Slovenien og Østrig. Du starter i Berchtesgarden i Tyskland og slutter i Salzburg, Østrig.

Dette er en ultimativ øvelse for vinterrally-entusiaster, der gerne vil give deres historiske biler noget is og sne, at arbejde med.

Du kan køre i to forskellige klasser, hvor den ene er for dem der gerne vil kunne bruge lidt tid i baren om aftenen, og så er der for de mere rutinerede Rally-kørere.

Prisen for deltagelse er 6.490 euro (49.000 kr), med mindre du rammer et early-bird tilbud. Men så får du også fuld fart og masser af sne. Og en afskedsfest på sidstedagen.

Rallye Monte-Carlo Historique

30. januar – 6. februar

Historisk Rally i Monte Carlo

Skal du til historisk rally med stil? Så findes der vel ikke et mere stilet sted, end fyrstedømmet Monaco.

I dette rally, deltager omkring 300 biler, i årgange fra 1955-1979. Det er alle rallybiler, der har været kvalificeret til, at kunne deltage ved Rallye Monte Carlo, i de år.

Løbet starter rundt om i Europa, og samles i Sydfrankrig. Her bliver en GPS installeret, og man skal, med en given gennemsnitshastighed, ramme forskellige punkter på ruten. Rammer man ikke den rigtige gennemsnitshastighed (under 50 km/t), får man strafpoint.

Løbet i Monte Carlo har sågar danske deltagere. Og oven i købet deltagere, der kan være med i toppen af de ca. 300 deltagende biler. Sidste år blev det til en 2. plads i klassen og 4. plads samlet for Per Brodersen og Toni Hansen.

Du kan læse om de danske teams til Rallye Monte-Carlo Historique, her.

Blod på tanden?

Har du fået blod på tanden, og vil du måske deltage i et historisk rally næste år? Så kan du tjekke vores bilside, og se om der skulle være en racer til salg, til dig.

Suitrace – biler til salg

Race

Monte Carlo Rally

Historisk Rally


Ferrari tekst

De 5 dyreste biler på auktion

Bilauktioner med veteranbiler og klassiske biler er noget af en luksus. Man kan finde de mest vanvittige, smukke og mærkværdige modeller, som de fleste kun har lov til at drømme om.

I anledning af Scottsdale-auktionerne, der har stået på fra 12-20. januar, har vi fundet fem af de dyreste biler, der nogensinde er blevet solgt på bilauktioner.

Og kommer det som en overraskelse, at der er sorte heste på de fleste af dem?

Vi starter fra bunden og arbejder os op mod nummer 1.

5. Ferrari 290 MM, 1956

Ferrari 290 mm

Pris: $28.050.000

Bilen er designet og udviklet til det italienske løb, Mille Miglia i 1956. Det næstsidste af Mille Miglia løbene, der foregik fra 1924-1957.

Med en V12 motor og 320 hestekræfter vandt bilen løbet i 1956. Denne bil, der er den femtedyreste på vores liste, er den der vandt løbet.

Hvis du er interesseret i, at genopleve suset fra de smukke, hurtige biler, kan du hvert år opleve et klassisk motorløb i Italien, ved navn 1000 Miglia. Formålet ved dette løb er, at genopføre stemningen omkring de klassiske løb, der foregik i sidste århundrede.

4. Mercedes-Benz W 196, 1954

Mercedes-Benz W196

Pris: $29.600.000

W196 er en bil med en kort levetid.

Kun produceret i 1954-1955 til ræs i F1 og Le Mans, er den solgte model den eneste i verden, der er på privatejede hænder.

Bilen, der blev solgt til rekordpris i 2013, er den mest succesfulde af de modeller der stadig findes. Den har, blandt andet, vundet tre F1-løb i ’54-’55, hvor selve modellen tog 9 af 12 løb i ’54-sæsonen.

Og med en topfart på over 300 km/t og 256 HK, er det da også en maskine, der vil fremad.

3. Ferrari 335S, 1957

Ferrari 335 S

Pris: $35.711.359

Der er produceret 4 af den tredjedyreste bil i verden. Bilerne blev produceret i 1957 og bærer på en ubehagelig historie.

Ved det sidste Mille Miglia-løb, crashede Alfonso de Portago. I uheldet omkom ikke bare Portago, men også hans co-driver Ed Nelson og ni tilskuere.

En frygtelig historie til denne model, der har en topfart på 300 km/t.

2. Ferrari 250 GTO, 1962

Ferrari 250 GTO

Pris: $38.115.000

Ferrari laver nogle dyre biler. Det ved de fleste, og det kan man også se på denne liste.

Og hvis vi bare ser på de 25 dyreste bortauktionerede biler, så er 17 af bilerne fra det italienske bilfirma.

Den absolutte topscorer på listen er 250-modellerne med 250 GTO som de allerdyreste.

De 36 GTO’er blev produceret i 1962-1964, og skulle bruges til Gruppe 3 Touring Car Championships.

Nå. Men hvad mon nummer 1, så er?

1. Ferrari 250 GTO, 1962

Ferrari 250 GTO

Pris: $48.405.000

Måske havde du gættet det. Hvis ikke så er det endnu en Ferrari 250 GTO, solgt i midten af 2018 på auktion i Monterey, Californien.

I forhold til de andre biler på denne liste, har den en topfart på “sølle” 280 km/t.

Til gengæld er det nok det ultimative blærerøvsbil, at have stående i garagen, hvis man har den slags penge.

Vil du på auktion?

Hvis du gerne vil mærke suset fra auktionshallerne, og komme helt tæt på de mange hestekrafter, så kan du tjekke vores auktionskalender ud her. Der er masser af biler i prislejer fra 70.000 kroner til 30-40.000.000 kroner i vurdering.

Der er både auktioner i USA, Frankrig og England. Se dem her

Top 5

Dyreste biler

bilauktion


Klassiske biler og veteranbiler på bilauktion i foråret

Sidder du og drømmer om din næste bil? Og skal det være en af de helt lækre modeller? Du skal have den store pengepung op af lommen, hvis du vil byde på topmodellerne på forårets store bilauktioner, men mindre kan måske også gøre det. Find den bilauktion du vil på, her.

Du finder biler hvor priserne spænder fra flere millioner til de mere ydmyge omkring 100.000 i vurdering. Og vi har samlet en oversigt til dig, så du kan byde på det hele. Eller bare kigge med, når buddene flyver afsted efter de mange hestekræfter, på bilauktion verden over.

Læs også: De 5 dyreste biler solgt på bilauktion

Auktionerne

Auktionerne vi har fundet til dig, foregår i hele verden. Hvis du er interesseret i en auktion, eller en bil på auktionen er det, for de fleste auktioners vedkommende, muligt at fjernbyde på bilerne.

De forskellige auktionshuse holder ofte auktioner i de samme områder, nogle dage i træk. Så hvis der er ferieplaner der mangler, at blive udfyldt, så kan du jo notere dagene og tage på bilauktionsferie. Selvom veteranbilerne måske er for pebrede, kan det jo være meget sjovt, at komme helt tæt på de fantastiske maskiner.

Place Vauban, Paris, RM Sothebys, 6. februar 

Biler fra: 112.000

Retromobile show week, byder på et par anselige auktioner. Blandt andet denne RM Sothebys-auktion, hvor du blandt andet kan byde på en Porsche 550 RS Spyder fra 1956, der har en vurderingspris på ca 30.000.000 kroner.

Du behøver dog ikke have den slags penge for, at være med. Bilernes vurderingspriser starter fra ca. 112.000 kroner for en 2CV fra 1957.

Se Auktion

Grand Palais, Bonhams, Paris, 7. februar

Biler fra: 67.000

Bonhams auktioner til Retromobile er også et besøg værd. Du kan byde på forskellige sjældne bilnips, samt en masse fede biler. En af de absolutte topbiler på auktionen er en BMW 507 Roadster Series I. Den kan blive din for en pris mellem 13 og 16 millioner kroner, vurderer Bonhams.

Se Auktion

The Amelia Island auktioner, 5-8. marts: Gooding & Company, Bonhams, RM Sothebys og Russo & Steele

Biler fra: Ikke oplyst

På Amelia Island afholder flere af de store huse bilauktioner for klassiske biler og veteranbiler. Der er ikke oplyst vurderingspriser på bilerne endnu, men du kan se nogle af bilerne, der vil blive solgt på auktionerne.

Du kan for eksempel få fingrene i en ægte formel 1-racer: En Brabham BT26 fra 1968.

Gooding & Company auktion

Bonhams auktion

RM Sothebys auktion

Russo & Steele auktion

Fort Lauderdale, Florida, 29-30. marts

Biler fra: Ikke oplyst

Hvis du vil et smut til USA og Florida til foråret, så kan du svinge forbi denne auktion. Den foregår i Fort Lauderdale og er arrangeret af RM Sothebys.

I skrivende stund er der kun lagt fire biler op på auktionssiden. Der vil sikkert blive lagt flere på løbende, så det er værd, at holde øje med siden. Indtil videre er der for eksempel en Buick Skylark Convertible til salg.

Se auktion

Goodwoods Members meeting, 7. april:

Biler fra: 130.000

Tag en forårstur til det engelske, til Goodwoods Members Meeting og oplev et ekstravagant biltræf og en auktion, der helt sikkert bliver lidt ud over det sædvanlige. Du skal dog være medlem af Goodwood Road Racing Club.

Det kan man blive på Goodwoods hjemmeside, og så er du klar til at opleve det hele, samt byde på en Aston Martin DB4 fra 1962, der er vurderet til en hammerslagspris omkring 2,5 millioner kroner.

Se auktion

Essen, Techno-Classica, 11-12. april

Biler fra: Ikke oplyst

Techno-Classica er et kæmpeshow! Det er en kæmpe oplevelse for en klassisk bilnørd, og samtidig kan du komme på auktion i Essen, hvor Techno-Classica foregår.

Ikke overraskende er det muligt, at byde på en masse BMW’er og Mercedes’er. For eksempel en Veritas BMW Rennsport fra 1949.

Se auktion

Palm Beach, Florida , Barrett-Jackson auktion, 11-13. april

Biler fra: Ikke oplyst

Samtidig med Techno-Classica, i Palm Beach, Florida, finder du Barrett-Jackson’s auktion. Der er fokus på amerikanerbiler, som du kan få i alle afskygninger, på denne auktion.

Og hvis du køber en bil på auktion, så kan Suitrace hjælpe dig med, at fragte den hjem. Uanset om du har købt den i Paris eller Palm Beach. Det kan du læse mere om i det næste afsnit af artiklen.

Se auktion

Køb på bilauktion – fragt med Suitrace

Er du interesseret i fragt af din veteranbil, eller påtænker du, at købe noget på auktion, så hjælper Suitrace dig, uanset hvor i verden bilen står. Du kan sende en forespørgsel på fragt af din bil lige her.

Skal du på en auktion, ude i verden? Eller måske byde hjemmefra?

Du kan naturligvis også finde online-auktioner på sider som ebay. Og det har vi lavet en guide til, så du kommer til at foretage det rigtige valg, når du skal have en ny klassisk bil eller veteranbil. Du kan læse guide til auktioner online her.

bilauktion


Data-erklæringen der får din veteranbil godkendt til registreringssyn

Dataerklæringen, sikrer dig godkendelse af registreringssynet og dokumenterer, at dit køretøj er godkendt til at køre på de danske veje. Her kan du læse alt om regler i forhold til dataerklæringen, så du kan finde hoved og hale i det hele.

data-erklæring registreringssyn veteranbil

Udklip af en data-erklæring.

Hvad er en dataerklæring?

En dataerklæring kan sammenlignes med et pas eller en dåbsattest, som skal følge veteranbilen.

En dataerklæring benyttes til at dokumentere de tekniske krav, som ikke kan kontrolleres ved syn (tilladte vægte, forureningskrav, sikkerhedskrav m.m.). Kravene kontrolleres med udstyr, som normalt ikke er til rådighed hos en synsvirksomhed. Dataerklæringen skal derfor foretages inden du får lavet et bilsyn af din veteranbil. En dataerklæring omfatter alene ét specifikt køretøj og chassisnummer skal fremgå på dokumentet. Erklæringen er ikke en del af afgiftberegningen, som foretages af Skat.

Registreringssyn veteranbil data-erklæring

Eksempel på et E-godkendelsesnummer.

Kontakt SuitRace for at bestille en data-erklæring

 

Køretøjer som ikke er bygget til det europæiske marked, er som regel ikke EF-typegodkendt. De har derfor ikke indpræget et e-godkendelsesnummer på typepladen. Når sådanne køretøjer skal registreres 1. gang i Danmark er det et krav, at der udarbejdes en dansk Data-erklæring. Erklæringen kan udarbejdes af køretøjsfabrikanten, dennes repræsentant eller en prøvningsinstans godkendt af Færdselsstyrelsen.

Færdselsstyrelsen godkendte Prøvningsinstanser

Hvornår skal jeg bruge en dataerklæring?

Når du køber drømmebilen hjem fra udlandet, skal du som udgangspunkt bruge en dataerklæring hvis køretøjet ikke er bygget til det europæiske marked.

Der findes dog nogle undtagelser:

–  Motorcykler der er registreret før 01/10-1982.

–  Personbiler der er registreret før 01/05-1977.

–  Varevogne der er registreret før 01/04-1978.

Disse kan, såfremt køretøjet fremstår, som da det blev produceret af en anerkendt fabrikant, køre til syn uden at du skal medbringe en dataerklæring. Husk dog, at du skal medbringe en vejeseddel fra en autoriseret vejebod, samt at denne kun må være 48 timer gammel.

Hvis bilen er registreret senere end de ovenstående tidspunkter skal du som udgangspunkt medbringe en dataerklæring hvis bilen ikke er bygget med henblik på registrering i Europa.

Der gælder visse regler uanset bilens årgang. Disse regler omfatter brugte, importerede køretøjer, der ikke har en registreringsattest. Her skal der søges om tilladelse, til fremstilling af køretøjet til syn uden registreringsattest. Dette gøres hos Motorstyrelsen og der skal udarbejdes en dataerklæring.

Bemærk regler med undtagelse for ”forenklet praksis” og ”Regler for flyttegods”. Dette kan du læse mere om hos Trafikstyrelsen

OBS! Er der foretaget ændringer på dit køretøj?

En dataerklæring må kun indeholde data for det originale køretøj, som da det forlod fabrikken. Hvis der er foretaget konstruktionsmæssige ændringer, skal der fremlægges supplerende dokumentation for disse ændringer. Ændringerne kan omfatte en anden type motor, ændring af bremsesystemet eller lignende. Dette er ikke en del af data-erklæringen. Ved registreringssyn skal den ekstra dokumentation fremlægges.

Dataerklæringen skal gemmes til registreringssyn og fremtidssalg.

Dataerklæringen skal uploades til Færdselsstyrelsens dokumentportal. Her vil den være tilgængelig for synsvirksomhederne der foretager bilsyn, samt tilsynsmyndigheden. Dataerklæringen kan også være sendt direkte til synsvirksomheden, som skal godkende din veteranbil. Hvis udsteder ikke har sendt den, kan du selv medbringe den originale dataerklæring.

Ud over dataerklæringen uploader synsvirksomheden andre dokumenter, som ligger til grund for synet på Færdselsstyrelsens dokumentportal. Dette sikrer at alle dokumenter er samlet og letter dokumentationen ved næste syn, eller hvis køretøjet skal sælges. Du skal dog gemme den originale dataerklæring, samt andre dokumenter, fordi privatpersoner ikke har adgang til Færdselsstyrelsens dokumentportal.

Dataerklæringen skal bruges til registreringssyn.

Dataerklæringen skal fremlægges ved registreringssyn. Derudover skal synsvirksomheden kontrollere, at køretøjet opfylder de øvrige krav til bilsyn. Det er for eksempel fremvisning af køretøjets egenkontrol system (OBD), korrekte forankringer af sikkerhedsseler, bremser, startspærre m.m. Alt sammen afhængigt af køretøjets første registreringsdato.

Skal jeg betale for en dataerklæring?

Hvis køretøjet, fra ny, har været omfattet af en EU-typegodkendelse er der tilknyttet et COC-dokument (Certificate of Conformity). Hvis dette ikke kan fremskaffes, så kan der udarbejdes en dataerklæring, som bruges til fremstilling ved registreringssyn.

Fabrikken (eller dennes repræsentant) vil normalt have adgang til data fra produktionen af køretøjet, og vil kunne udstede en dataerklæring uden at se køretøjet. Du slipper derved for at få lavet en dataerklæring, men du skal stadig til det efterfølgende registreringssyn.

I mange tilfælde vil en prøvningsinstans, som kan lave dataerklæringen, have tilsvarende information, og vil kunne udarbejde dataerklæringen. Dette gøres alene på baggrund af billeder af bilen og de labels, som er placeret i motorrummet, døre, handskerum og lignende. Disse labels informerer om hvilke forureningsnormer, sikkerhedskrav og hvilken vægt, køretøjet er bygget til. Derudover skal bilen vejes og der laves en beregning af køretøjets egenvægt og køreklar vægt.
Der skal altid foreligge dokumentation for ejerskab i form af en registreringsattest (Certificate of Title) på køretøjet.
Såfremt der ikke foreligger oplysninger om brændstofforbrug jævnfør europæiske målemetoder, fastsætter SKAT et brændstofforbrug ud fra en beregning.

Data-erklæring registreringssyn veteranbil

Eksempel på Certificate of Title

Hvor længe er dataerklæringen gyldig?

En dataerklæring har ikke en egentlig gyldighedsperiode. Den skal, ved anvendelse til registreringssyn, altid være udfyldt på den nyeste version af blanketten fra Færdselsstyrelsens hjemmeside. En korrekt udfyldt og underskrevet dataerklæring, er derfor gyldig, indtil der udgives en ny version af skabelonen.

Min veteranbil har en mangelfuld- / ingen data-erklæring

Hvis køretøjet fremstilles uden eller med en fejlagtig/mangelfuld dataerklæring, kan synsvirksomheden ikke gennemføre synet. Hvis der er gennemført et registreringssyn uden dataerklæring eller synet er gennemført på forkert grundlag, kan Færdselsstyrelsen annullere synet og køretøjet skal genfremstilles til syn med korrekt synsgrundlag. Hvis et køretøj er registreret på forkert grundlag, kan dette have konsekvenser for dig. Forsikringsselskabet har ret til at afvise en erstatning og du risikerer, at stå med et erstatningskrav fra modparten.

Hvis et køretøj ikke opfylder kravene i henhold til dataerklæringen, så kan køretøjet ikke registres i Danmark.

registreringssyn

Dataerklæring


Cadillac Sixty Special

Cadillac i selskab med Kong Frederik IX og cirkusdirektør

Når man køber en veteranbil, har den en del år på vejen, og en spændende historie i bagagerummet. Redaktionen har snakket med Flemming Beck Rasmussen, den heldige ejer af en Cadillac Sixty Special – årgangsmæssigt magen til den Kong Frederik og cirkusdirektør Eli Benneweis havde.

ikoniske biler

Cadillac

amerikanerbiler


Korttidsopbevaring

Korttidsopbevaring af din klassiske bil

Korttidsopbevaring kommer man dårligt udenom. En nok velkendt situation for de fleste – kalenderen har været fyldt med diverse arrangementer, som er kommet mellem dig og din klassiske bil. Nu går alting dog op i en højere enhed, og du kan ende efter flere uger igen hive støvdækkenet af bilen og sætte dig bag rettet. Men der er altid et eller andet, der lige skal ordnes. Så hvordan passer du bedst muligt på din bil i de kortere perioder? Det handler denne artikel om.

vedligeholdelse

tips og tricks

klassiskbil


bilauktion. SuitRace blog - guide til køb af klassiker

Bilauktion – guide til køb af klassiker

Når du fundet den klassiker, du gerne vil gerne vil eje, er det vigtigt at forholde sig til nogle praktiske guidelines, så du slipper for at købe ”katten i sækken”. Vi har lavet en guide, uanset om du handler hos en privat, forhandler, online og/eller bilauktion.

Valget af klassisk bil

Når vi handler familiebilen, er der nogle helt basale ting vi går efter; komfort, km/l, kabineplads, bagagerummet’s størrelse, benplads, a/c, m.m. Men når vi vælger den klassiske skønhed, der skal optage pladsen i garagen, er det følelserne og nostalgien, der tager over. Her er der fokus på design, farve, lyd, duften og følelsen af at eje en klassisk skønhed.

Bilauktion – guide til køb af klassiker SuitRace.com

Handle den klassisk bil online

Det er kun dig, der kan svare på, om du har fundet det du søger, men når du skal handle, er der nogle helt basale guidelines, du bør følge, uanset om du handler privat, online og eller på en bilauktion.

Guide: Køb online eller på online bilauktion

1. Studér annoncen

Læs annoncen grundigt igennem. Lav en liste af korte og præcise notater som du vil spørge sælger om. Send dine spørgsmål til sælger. Hvis sælger er eks. engelsktalende, og du ikke er så stærk på engelsk, så få en SuitRace-medarbejder til at hjælpe dig. Tilbyder sælger ”buy it now”, skal du aldrig trykke på denne, før du har fået svar på alle dine spørgsmål. Uanset om du synes prisen er attraktiv. Tålmodighed er en dyd, når du handler klassiske biler.

2. Undersøg sælgeren

Undersøg sælgers feedback fra tidligere handler og hvorvidt de er interesseret i at svare på henvendelser omkring bilen. Undersøg om de vil tage imod en inspektion af bilen. Er sælger åben og ærlig omkring bilen og gerne tager imod en inspektion af bilen, er det et rigtig godt udgangspunkt.

vurdering

Guide

bilauktion


Langtidsopbevaring

Langtidsopbevaring af din klassiske bil

Langtidsopbevaring er en vigtig del af vedligeholdelsen af din klassiske bil. Vi der går op i klassiske biler er nok mere ømskindede over for vores klassiske bil end den almindelige familiebil, der skal klare turen til Rema1000. Derfor er det også godt at tænke over langtidsbevaring af bilen. Sæsonen er jo desværre ikke så lang, så din bil vil bruge lang tid gemt væk.

Vi giver dig her nogle tips til din langtidsopbevaring af din klassiske bil. SuitRace arbejder vi på at kunne tilbyde dig god og sikker langtidsopbevaring af din klassiske bil, så kontakt os for at høre mere.

vedligeholdelse

tips og tricks

klassiskbil


VW Boble - guide til køb af brugt bil - SuitRace.com

Guide til køb af brugt bil – veteran eller klassisk

Formålet er at give dig en guide til køb af brugt bil – veteran eller klassisk, når du er førstegangskøber. Vi vil gerne give inspiration, overblik og viden til at finde den klassiske bil, der passer til dig.

økonomi

Guide

Billige veteranbiler


Suitrace.com besøger Læborg autohandel

Læborg Autohandel – ikoniske veteranbiler så langt øjet rækker

Lidt uden for Vejen hos Læborg Autohandel, findes en af Danmarks mest unikke og legendariske samlinger af veteranbiler. Manden bag, Søren Sørensen har du måske set på TV eller med større sandsynlighed en af hans veteranbiler.

veterabil

Mercedes

læborg-autohandel


Sportsvogn klassisk eller specialbil - få den opbevaret hos My Garage

På besøg hos My Garage

Der blev ikke tøvet længe, da SuitRace besøgte My Garage på matriklen i Vejle. Og vi kan godt afsløre, at det er et besøg alle, der er passionerede omkring en klassisk sportsvogn eller andre specialbiler bør unde sig selv. Det er lykkes at skabe et unikt bilhus for specialbiler i en kategori for sig selv med respekt for hestekræfter, klasse, stil, charme og restaurering.

mygarage

luksusbiler

bilunivers


Aston Martin

James Bond biler

James Bond biler. De er lige næsten lige så sikkert et samtaleemne som hovedrolleindehaveren, Bond-babe og titelsang. Hvad enten du er til Connery, Lazenby eller Craig, så er der en ting alle kan være enige om – bilerne er fantastiske!

klassiskbil

James Bond biler

biler i film


lånefinansiering corvette

Lån til din klassiske bil

Lånefinansiering af en klassisk bil virker ofte ikke helt så nemt og tilgængeligt, som lån til en ny bil. Når du googler billån får du en myriade af side frem med tilbud fra banker, finansieringsselskaber og bilforhandlere. Men langt de fleste af alle de tilbud omhandler nye biler. Det efterlader den klassiske bilentusiast med et problem.

Suitrace gør det nemt

SuitRace og Totalbanken har indgået et samarbejde om at tilbyde en yderst konkurrencedygtig lånefinansiering af klassiske biler så der er flere, der får muligheden for at udleve drømmen om den klassiske bil.

tips og tricks

økonomi

låneberegning


Klassiske italienske biler

Fem klassiske italienske biler

Klassiske italienske biler er fantastiske. Når man i Tyskland eller England designede biler, så var det hovedsageligt med funktionalitet for øje. Når italienerne designede biler, så designede de med hjertet. Måske var det ikke de mest velbyggede biler, men når man ser de klassiske italienske biler, så er der ingen tvivl om, at de er smukke, stilfulde og sexede. Det er svært kun at vælge fem klassiske italienske biler. På SuitRace-redaktionen har bølgerne gået højt under processen med denne artikel. Men vi kom ned på en liste på fem, der alle er uovertrufne på deres egen måde. Har vi din favorit med på listen?

fiat500

Ferrari

Alfa Romeo


Mercedes Gullwing

Ralph Lauren og hans biler

Ralph Lauren ejer i dag en af verdens bedste bilsamlinger. Den er estimeret til at være mere end en milliard kroner værd. SuitRace ser i denne artikel nærmere på manden, der skabte et modeimperium, og naturligvis på hans samling af enestående og unikke biler.

klassiskbil

Bilhistorie

Biler og mode


Klassisk bil under kr.

Få en klassisk bil til en god pris

Kan jeg købe en ordentlig klassisk bil under kr. 100.000,- eller kr. 200.000,-? Naturligvis kan du det.

Du har læst en masse om veteranbiler, du har været på træf, du har drømt, og nu, endelig, er tiden kommet, hvor du vil tage springet og investere i din første veteranbil. Timingen er perfekt, sæsonen er gået i gang og det kribler i fingrene for at sætte foden på speederen i din egen klassiske drømmebil. Så melder spørgsmålet sig – hvor skal du starte, og hvad skal den koste? Det er nemt nok, hvis man har penge nok, men hvad nu, hvis du er ude efter en billigere bil. Markedet ændrer sig løbende, og SuitRace har lavet nedslag på biler, som er en god begynderinvestering under kr. 100.000,- og under kr. 200.000,-

finansiering

bilimport

bilfragt


Klassiske franske biler

Fem klassiske franske biler

Klassiske franske biler har ofte ry for at være upålidelige og have dårlig elektronik. Men de har jo en særlig je ne sais pas. Selv om elektronikken spontant kan udvikle sin egen personlighed, så er de klassiske franske biler hårdføre og pakket med innovative tiltag.

klassiskbil

Citroen

Bugatti


Beetle et ikon takker af

VW Beetle – et ikon takker af

Der er mange biler, som har fået mærkatet ”ikonisk” men få fortjener det i samme grad som Volkswagens Beetle.

Nu er det dog definitivt slut for denne gang (sidste gang det var slut var i 2003). Det er ikke meldt ud, hvornår den sidste Beetle bliver solgt, men Volkswagens udviklingschef, Frank Welsch har erklæret, at det er slut. SuitRace ser her tilbage på historien om ikonet.

VW Beetle

ikoniske biler

Bilhistorie


Investering i en klassisk bil

Klassiske biler som investering

En investering i en en klassisk bil er noget anderledes end en investering i aktier eller mursten. For med en klassisk bil, så får du en investering, som du kan nyde, mens den bliver flere penge værd. En flaske rødvin kommer ikke retur i flasken, men en bil kan køre. Men hvordan er den klassiske bil egentligt som investeringsobjekt?

I en artikel fra 2015 skriver thisismoney.co.uk at den klassiske bil har været en af de bedste former for alternativ investering i en årrække. Porsche og Ferrari har givet et afkast på op mod 487% over en ti-årig periode. Har du været så heldig at få fingrene i en Aston Martin, som figurerer i en James Bond film, så burde det give et stort plus på kontoen.

tips og tricks

klassiskbil

investering


amerikansk muskelbil

Amerikanske muskelbiler i en klasse for sig – del II

Så er SuitRace tilbage med anden del af historien om amerikanske muskelbiler i The Fast and the Furious-filmserien. Som lovet tager vi denne gang et kig på bilerne fra Dodge og Plymouth. De var begge på tidspunktet ejet af den gigantiske bilkoncern Chrysler.

Dodge

biler i film

amerikanske muskelbiler


Amerikanske muskelbiler

Amerikanske muskelbiler i en klasse for sig – del I

De klassiske amerikanske muskelbiler er i en kategori helt for sig selv, og med filmserien The Fast and the Furious kom der ekstra fokus på dem. Sig hvad du vil om filmene, plottet og skuespillerne, men bilerne… bilerne er noget helt for sig selv. Amerikanske muskelbiler taler næsten for sig selv – de udstråler en selvtillid, en arrogance og den særlige amerikanske ånd, hvor man næsten kan se sig selv bag rettet i en af de temperamentsfulde biler, som er fulde af kraft og aggression. Bilerne kan få blodet til at pumpe hos selv den mest konservative bilejer. Der er naturligvis lavet moderne muskelbiler, men mange, deriblandt os på SuitRace, mener, at de aldrig kan måle sig med klassikerne.

klassiske amerikanerbiler

biler i film

amerikanske muskelbiler


Vedligehold til foråret

Få din klassiske bil helt forårsklar

Nu er det tid til at få din klassiske bil forårsklar. Endelig forår og en ny sæson for de klassiske biler venter derude. Bilen skal tages ud af garagen, støvdækket skal af og vidunderet besigtiges. Altså lige så snart det holder op med at sne. Mens vi venter, så er det godt at sætte sig ind i, hvad der skal til for at din klassiske bil bliver bedst muligt klar til den nye sæson.

tips og tricks

klassiskbil

forårsklar


Road Trip

Road Trip

Road trip. Tanken om at sætte sig bag rattet, foden på speederen og lade landskabet glide forbi. Alt for ofte bliver det dog ikke til at nyde turen for turens skyld men blot transport. Men sådan behøver det slet ikke at være. Bilturen skal være en nydelse og et formål i sig selv.

Chevrolet

Aston Martin

Alfa Romeo


jaguar afgiftsregler

Nye afgiftsregler og andre lovændringer

Ændringer af afgiftsregler, lovforslag, §§’er og kancellisprog. Ord og begreber som kan få selv den mest ihærdige til at gå kold i erhvervelsen af drømmen af en klassisk bil.

Vi har på SuitRace læst lovforslag, høringssvar, forhørt os hos kloge hoveder og læst de endelige love igennem for dig, så du ikke behøver gøre det. Her er en opsummering.

tips og tricks

klassiskbil

bilafgifter


SuitRace - klassiske biler

10 sjældne klassiske biler

Dem, der har kørt rundt i en klassisk bil kan sagtens nikke genkendende til, at køreglæden er uovertruffen. Den findes sjældent bedre i moderne køretøjer. Nogle klassiske biler blev produceret enten som udstillingsmodeller, protype eller i et begrænset antal. Og fællesnævneren er, at de i dag er nogle af de mest sjældne klassiske biler. SuitRace giver dig 10 sjældne klassikere med hver deres unikke forhistorie.

dusenberg

Chevrolet

Aston Martin


Klassiske biler fra USA

Køb af klassiske biler i USA

Markedet for klassiske biler i USA er stort, men hvor skal du søge efter din klassiske bil, hvordan handler du den, hvad med fragt, told og moms og hvordan sikre du dig at du ikke køber “katten i sækken”?

bilimport

bilfragt

amerikanerbiler


Ikonsik Porsche 911 classic

Porsche 911 sikrede Porsches fremtid

G-modellen Porsche 911 SC overbeviste verden om, hvad Porsche stod for: Kvalitet, ydeevne og køreglæde. En sportsvogn dedikeret til bilelskeren, der ikke ville gå på kompromis med kvaliteten.

Porsche

Classiccars

911sc


Suitrace klassisk bil

Velkommen til Suitrace’s blog – universet for klassiske biler

Savner du et univers, hvor du kan finde svar på alt om klassiske biler? Lade dig inspirere og dele din passion med andre bilentusiaster?  Så er du havnet det helt rigtige sted – nemlig hos Suitrace, stedet for klassiske biler.

veteranbil

suitrace

klassiskbil


SuitRace - Mini Cooper

MINI biler – kender du disse 10 fun facts?

Mini må siges at være en af de mest ikoniske biler, der nogensinde er blevet produceret. Den lille, men rummelige bil har figureret i en række film og TV-serier, ligesom at den ofte også sættes i forbindelse med celebre personligheder.

Mini Cooper

mini

BMW