logo
bilauktion. SuitRace blog - guide til køb af klassiker

Bilauktion – guide til køb af klassiker

Når du fundet den klassiker, du gerne vil gerne vil eje, er det vigtigt at forholde sig til nogle praktiske guidelines, så du slipper for at købe ”katten i sækken”. Vi har lavet en guide, uanset om du handler hos en privat, forhandler, online og/eller bilauktion.

Valget af klassisk bil

Når vi handler familiebilen, er der nogle helt basale ting vi går efter; komfort, km/l, kabineplads, bagagerummet’s størrelse, benplads, a/c, m.m. Men når vi vælger den klassiske skønhed, der skal optage pladsen i garagen, er det følelserne og nostalgien, der tager over. Her er der fokus på design, farve, lyd, duften og følelsen af at eje en klassisk skønhed.

Bilauktion – guide til køb af klassiker SuitRace.com

Handle den klassisk bil online

Det er kun dig, der kan svare på, om du har fundet det du søger, men når du skal handle, er der nogle helt basale guidelines, du bør følge, uanset om du handler privat, online og eller på en bilauktion.

Guide: Køb online eller på online bilauktion

1. Studér annoncen

Læs annoncen grundigt igennem. Lav en liste af korte og præcise notater som du vil spørge sælger om. Send dine spørgsmål til sælger. Hvis sælger er eks. engelsktalende, og du ikke er så stærk på engelsk, så få en SuitRace-medarbejder til at hjælpe dig. Tilbyder sælger ”buy it now”, skal du aldrig trykke på denne, før du har fået svar på alle dine spørgsmål. Uanset om du synes prisen er attraktiv. Tålmodighed er en dyd, når du handler klassiske biler.

2. Undersøg sælgeren

Undersøg sælgers feedback fra tidligere handler og hvorvidt de er interesseret i at svare på henvendelser omkring bilen. Undersøg om de vil tage imod en inspektion af bilen. Er sælger åben og ærlig omkring bilen og gerne tager imod en inspektion af bilen, er det et rigtig godt udgangspunkt.

Få fuld adgang til alle artikler på SuitRace

Opret dig nu og få fuld adgang på under 1 minutter.