logo

Sne, is og flotte biler

Hvis historisk rally nogensinde er i sæson, så er det nu. I hvert fald i bjergene, hvor du kan opleve intet mindre end tre løb de næste par uger.

Har du altid drømt om, at ræse rundt i en ægte klassiker, med is og sne sprøjtende om ørerne på dig?

Måske ikke. Men det er hvad der sker til rally-racene for klassiske biler, rundt om i Europa, i løbet af den næste måneds tid.

Vi tager dig med omkring tre af de klassiske rallyer. Så på med dynejakken og kom med til historisk rally.

Historisk rally fra computeren

Winter Marathon 2019

Historisk rally med udgangspunkt i historisk skisportssted i Italien.

24.-27. januar

Winter Marathon historisk rally, foregår omkring det italienske skisportssted Madonna di Campiglio. Siden løbets start i 1989, har utallige klassiske biler og veteranbiler været ude i sneen og skøjtet rundt på bjergvejene omkring området i Norditalien. Det er en teknisk udfordring, og stiller, naturligvis, høje krav til de deltagende biler.

De deltagende biler skal være fra før 1968, og hvis du er interesseret i, at deltage (det bliver nok først i 2020), så kan du tilmelde din bil fra 2.200 euro (ca. 16.700 kr).

Du kan følge med i Winter Marathin historisk rally på webtv, her.

The Winter Trial 2019

27. januar – 1. februarThe Winter Trial - Historisk Rally i Tyskland, Østrig og Slovenien

Dette 6-dages rally, foregår i Tyskland, Slovenien og Østrig. Du starter i Berchtesgarden i Tyskland og slutter i Salzburg, Østrig.

Dette er en ultimativ øvelse for vinterrally-entusiaster, der gerne vil give deres historiske biler noget is og sne, at arbejde med.

Du kan køre i to forskellige klasser, hvor den ene er for dem der gerne vil kunne bruge lidt tid i baren om aftenen, og så er der for de mere rutinerede Rally-kørere.

Prisen for deltagelse er 6.490 euro (49.000 kr), med mindre du rammer et early-bird tilbud. Men så får du også fuld fart og masser af sne. Og en afskedsfest på sidstedagen.

Rallye Monte-Carlo Historique

30. januar – 6. februar

Historisk Rally i Monte Carlo

Skal du til historisk rally med stil? Så findes der vel ikke et mere stilet sted, end fyrstedømmet Monaco.

I dette rally, deltager omkring 300 biler, i årgange fra 1955-1979. Det er alle rallybiler, der har været kvalificeret til, at kunne deltage ved Rallye Monte Carlo, i de år.

Løbet starter rundt om i Europa, og samles i Sydfrankrig. Her bliver en GPS installeret, og man skal, med en given gennemsnitshastighed, ramme forskellige punkter på ruten. Rammer man ikke den rigtige gennemsnitshastighed (under 50 km/t), får man strafpoint.

Løbet i Monte Carlo har sågar danske deltagere. Og oven i købet deltagere, der kan være med i toppen af de ca. 300 deltagende biler. Sidste år blev det til en 2. plads i klassen og 4. plads samlet for Per Brodersen og Toni Hansen.

Du kan læse om de danske teams til Rallye Monte-Carlo Historique, her.

Blod på tanden?

Har du fået blod på tanden, og vil du måske deltage i et historisk rally næste år? Så kan du tjekke vores bilside, og se om der skulle være en racer til salg, til dig.

Suitrace – biler til salg